divendres, 10 de juliol del 2015

FEMINA A IESSO

FEMINA, S'INAUGURA A GUISSONA

Josep Guitart, màxim responsable del Patronat d'Arqueologia de Guissona i Xavier Casoliva, alcalde de la vila, presenten al Casal Jove l'Escorxador l'exposició FEMINA. SER DONA A ROMA, una exposició que es podrà visitar de dilluns a divendres dins l'horari del Museu i divendres i dissabte de 17 a 20h.
FEMINA, S'INAUGURA A GUISSONA
Josep Guitart, màxim responsable del Patronat d'Arqueologia de Guissona i Xavier Casoliva, alcalde de la vila, presenten al Casal Jove l'Escorxador l'exposició FEMINA. SER DONA A ROMA, una exposició que es podrà visitar de dilluns a divendres dins l'horari del Museu i divendres i dissabte de 17 a 20h.
Aquesta exposició s'emmarca dins dels actes que Guissona ofereix durant el mes de juliol entorn el món romà: el curs d'arqueologia, els capvespres a la romana i el mercat romà. Un seguit d'activitats que permeten conèixer als guissonencs i guissonenques quelcom més sobre els seus avantpassats.
Femina, ser dona a Roma’ és una proposta comissariada per KuanUm, un equip de llarga trajectòria en recreació històrica romana i que en motiu d’aquesta exposició, ens introduirà en el món femení durant el període romà. Gràcies a l’anàlisi a partir de l’estudi de documents gràfics com els mosaics, les pintures o els aixovars funeraris, podrem adquirir alguns coneixements sobre la jurisprudència, les divinitats femenines, la seva relació amb el poder, el sexe, la literatura, la feina o els trucs de bellesa que practicaven, espais públics i espais íntims secrets que aquesta proposta expositiva ens pensa desvetllar.
L'exposició va anar acompanyada d'un taller d'elaboració d'ungüents que per un moment va traslladar als seus assistents a les termes de l'antiga Iesso.



    Cap comentari :

    Publica un comentari a l'entrada